Рисковете бяха много ясни още когато Русия нахлу в Украйна.

...
Рисковете бяха много ясни още когато Русия нахлу в Украйна.
Коментари Харесай

Денков: Най-добрият начин да се защитим е като подкрепим Украйна

Рисковете бяха доста ясни още когато Русия нахлу в Украйна. За първи път след Втората международна война някой в Европа бе подготвен да наруши държавни граници. Най-добрият метод да се понижи рискът е да се помогне на Украйна. Това е най-хубавият метод да защитим другите страни, в това число и България. Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков на взаимно изказване с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

" Отбелязвам нашата поддръжка за пълноправното ни участие в НАТО с всичките ни отговорности. Има единствено два метода да бъдем в бесопасност и сугрност: хора, ифраструктура, образование, механически, военни оръжия, да бъдем напълно интегрирани в структурите на НАТО. Да можем да разчитаме на поддръжката от другите страни, според разпоредбите на НАТО. Смятам, че имаме да поставим доста старания, да продължим да построяваме потенциал и качества, сподели още той.

" Споразумели сме се за нов тип ротационен модел за противовъздушна и противоракетна защита. Ясното обръщение е, че НАТО ще отбрани всеки сантиметър от нашата територия. Ще засилим поддръжката към Украйна с гарантиране на участието й в НАТО. Съвместно би трябвало да влагаме повече в нашата сигурност. Случилото се през почивните дни с " Вагнер " припомня какви са пропуските и увеличеното напрежение, което следим от войната в Украйна и то в самата Русия. Това са вътрешни въпроси и НАТО не може да изиграе каквато и да е роля. Русия е самостоятелна нация в Европа. Украйна има право да се отбранява, пази и причисли към НАТО по този начин, както нашите членове не престават да оказват помощ на Украйна. Имаме масирано присъсътвие в източната част на Алианса, удвоихме бойните групи, в това число и в България. Искаме да бъдем добре готови ", акцентира от своя страна Йенс Столтенберг.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР