Рискове винаги има, но в медицината има две много хубави

...
Рискове винаги има, но в медицината има две много хубави
Коментари Харесай

Бивш здравен министър критикува държавата: Още няма предписания за COVID към училищата

Рискове постоянно има, само че в медицината има две доста хубави думи – предварителна защита и профилактика. Очаквам закъснелите към този момент наставления на здравното министерство да бъдат подадени към учебните заведения и университетите. Това съобщи някогашният здравен министър Таня Андреева, която заемаше поста в кабинета на Пламен Орешарски.
Като сериозен пропуск Андреева уточни, че „ към момента няма спуснати инструкции ”, а е належащо да има конкретизирани ограничения до най-малки елементи – даже какви дезинфектанти ще се употребяват и кой ще дава отговор за това. Аз знам, че в някои учебни заведения няма даже сапун, още преди Коронавирус, посочи тя. И изрази убеденост, че в този момент всеки шеф и ректор на образователно заведение самичък си подрежда къщичката съгласно знанията си, а не съгласно правила и насоки на единна държавна тактика.
 Дистанционно образование единствено по медицински аргументи, отсече МОН пред родители Дистанционно образование единствено по медицински аргументи, отсече МОН пред родители
Дистанционното образование ще бъде единствено по медицински аргументи. От МОН са останали безапелационни при срещата си с родители в министерството,...
По-заинтересовани от това децата да са здрави няма от родителите, акцентира Андреева пред bTV. Тя попита дали при случай на COVID-19 в някой клас ще има ефикасна карантина за целия клас, или той ще продължи да върви на учебно заведение, само че без никакъв контакт с други класове – т.е. кои учители тогава ще вървят да учат съответния клас и при какви условия.
Андреева даде образец с Гърция и по какъв начин там има единна тактика за COVID-19, създадена от най-хубавите им експерти в областта на медицината и просвета и изрази страдание, че като общество ние сме мощно разграничени – на последователи на доцент Мангъров и на последователи на проф. Мутафчийски и Националния действен щаб (НОЩ).
Така и не разбрахме какво свърши Кирил Ананиев като здравен министър и какво остави на Костадин Ангелов, посочи Андреева и добави, че самият Ангелов най-малко към този момент наподобява насочва вниманието си напълно към подготвеността на лечебните заведения за COVID-19.
Същевременно Таня Андреева не счита, че поради пандемията има бейби взрив. Според нея е разумно да няма нараснала раждаемост, тъй като доста хора са изгубили работата си, други са с понижена заплата и уголемяването на фамилията остава на втори проект поради новите стопански действителности.
 Кунчев: Педиатрите ще имат лист с диагнози, позволяващи отдалечено образование Кунчев: Педиатрите ще имат лист с диагнози, позволяващи отдалечено образование
Педиатрите и учебните управляващи ще получат лист от Експертия съвет по педиатрия, който съдържа диагнози - причина някои от децата...
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР