Рискове от злоупотреби вследствие на НАП-лийкс има, тъй като са

...
Рискове от злоупотреби вследствие на НАП-лийкс има, тъй като са
Коментари Харесай

ЕС може да ни накаже за изтичането на данни, твърдят експерти

" Рискове от злоупотреби в резултат на НАП-лийкс има, защото са изтекли комбинации от данни. Когато става въпрос за огромна група от хора с персонализиран метод, могат да се случат непредвидими обстановки. Около това мнение се сплотиха Георги Шарков - началник на Лаборатория по киберсигурност - и IТ специалистът Борис Колев, в изявление за предаването „ Брюксел 1 ” по Bulgaria ON AIR. " Това не е цифров Чернобил, бих споделил, че е по-страшно от Чернобил, защото ние не знаем по кое време и какво ще се случи с тези данни ", съобщи Шарков.

Той уточни, че всичко това е явен знак, че имаме доста ниска предварителна защита, превантивни дейности и киберхигиена от страна на организации и компании, които събират, употребяват и споделят с данни. " По отношение на следствията мисля, че занапред ще виждаме досетливост в потреблението на тези данни, " сподели Шарков.

Линкът с данните се е разпространявал свободно и сред 15 000 и 20 000 души имат копие от тези данни, на мнение е Борис Колев. Според него обаче проникването в системата на Националната организация за приходите (НАП) и разпространяването на данни са две разнообразни дейности, направени от разнообразни причинители. Според специалистите е нужна всеобща акция за повишение на киберхигиената, както и промяна на паролите и персоналните карти на засегнатите от приключването българи.

„ Най-вероятно няма да сме единствено ние, които ще се самосанкционираме “, сподели още Шарков във връзка с санкцията, която Комисията за отбрана на персоналните данни ще наложи на Национална агенция за приходите и изрази мнение, че е допустимо България да бъде първата, осъдена от Европейския съюз за приключване на данни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР