Рискове от злоупотреби вследствие на НАП-лийкс има, тъй като са

...
Рискове от злоупотреби вследствие на НАП-лийкс има, тъй като са
Коментари Харесай

Експерти: Изтичането на данни от НАП е по-страшно от Чернобил

Рискове от злоупотреби в резултат на НАП-лийкс има, защото са изтекли комбинации от данни. Когато става дума за огромна група от хора с персонализиран метод, могат да се случат непредвидими обстановки. Около това мнение се сплотиха Георги Шарков, началник на Лаборатория по киберсигурност в София Тех Парк, някогашен народен координатор по киберсигурност, и IТ специалистът Борис Колев, в изявление за предаването „ Брюксел 1” по Bulgaria ON AIR.

" Това не е цифров Чернобил, бих споделил, че е по-страшно от Чернобил, защото ние не знаем по кое време и какво ще се случи с тези данни, " съобщи Шарков пред водещата Милена Милотинова.

„ Всичко това е явен знак, че имаме доста ниска предварителна защита, превантивни дейности и киберхигиена от страна на организации, компании, които събират, употребяват и споделят с данни “, съобщи Шарков. " По отношение на следствията (б.р. - от изтеклата от Национална агенция за приходите персонална информация) мисля, че занапред ще виждаме досетливост в потреблението на тези данни, " сподели Шарков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР