Рискът Русия да предприеме военни действия в Украйна е достатъчно

...
Рискът Русия да предприеме военни действия в Украйна е достатъчно
Коментари Харесай

Антъни Блинкън: Рискът от руски военни действия в Украйна е висок

Рискът Русия да предприеме военни дейности в Украйна е задоволително висок и оправдава изтеглянето на огромна част от личния състав на посолството на Съединени американски щати в Киев, което Държавният департамент разгласи през вчерашния ден, съобщи държавният секретар Антъни Блинкън, представен от Ройтерс.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 286
,,Това е рационалният метод, поради ситуацията``, акцентира Блинкън на конференция в Хонолулу след среща с външните министри на Япония и Южна Корея.

Той добави, че основни сътрудници на американското посолство остават в Украйна и не престават работата по намиране на дипломатическо решение на рецесията и понижаване на напрежението.

Дипломатическото решение остава допустимо. Начинът Москва да покаже, че желае да върви по този път, е елементарен. Тя би трябвало да деескалира, вместо да ескалира, разясни държавният секретар на Съединени американски щати.

Блинкън обаче предизвести, че не изключва опцията Русия да извърши провокация, която да употребява за опрощение на военно настъпление в Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Външните министри на Съединени американски щати, Южна Корея и Япония са разискали въпроса за опасността, която Русия съставлява освен за Украйна, " само че и за целия основаващ се на правила интернационален ред, който от десетилетия подсигурява сигурността и благополучието на жителите на този район и на целия свят ". Като съдружници на Вашингтон, Сеул и Токио " държат на отбраната на този ред и също така работят в дух на взаимност, когато се насочва предизвикателство към правилата на този ред ", акцентира Блинкън.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 286  Испания също прикани сънародниците си да изоставен Украйна Испания също прикани сънародниците си да изоставен Украйна  Съединени американски щати обмислят изпращането на още войски в Източна Европа, в това число и в България Съединени американски щати обмислят изпращането на още войски в Източна Европа, в това число и в България  Съединени американски щати: Не е правилно, че наша подводница е била в съветски териториални води Съединени американски щати: Не е правилно, че наша подводница е била в съветски териториални води
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР