Рискът от в мозъка е много по-висок при заразяване с

...
Рискът от в мозъка е много по-висок при заразяване с
Коментари Харесай

Учени: Рискът от тромбоза е по-висок при заразяване с COVID-19 отколкото след ваксина

Рискът от в мозъка е доста по-висок при заразяване с COVID-19, в сравнение с в следствие от имунизациите против инфекцията. Това оповестиха английски учени, представени от Ройтерс.
Има известия за случаи на церебрална венозна синусова тромбоза, свързани с имунизациите против ковид на фирмите " АстраЗенека " и " Джонсън енд Джонсън ". В сряда Съединени американски щати стопираха имунизациите с имунизацията на " Джонсън енд Джонсън ", до момента в който се изследват известията за такива случаи, а на " АстраЗенека ".
 Учени с догадка по какъв начин имунизацията против ковид на AstraZeneca може да бъде избавена Учени с догадка по какъв начин имунизацията против ковид на AstraZeneca може да бъде избавена
Страхът от оксфордската ваксина против ковид (на AstraZeneca), чието ново име е Vaxzevria, от дълго време стана обществена нервност –...
Британските и европейски регулаторни органи акцентират, че изгодите от имунизацията надвишават рисковете. Проучване измежду 500 000 пациенти с COVID-19 откри церебрална венозна тромбоза при 39 души на един милион вследствие на инфекцията, оповестиха учените. Тези данни могат да се сравнят с информацията на Европейската организация по медикаментите, съгласно която положението се е показало при петима на един милион души, ваксинирани с имунизацията на " АстраЗенека ".
В публикация, която следва да премине самостоятелна оценка, откривателите показват, че рискът от тромбозата в мозъка е осем до 10 пъти по-висок в резултат на инфекцията COVID-19 спрямо приема на съществуващите ваксини против заболяването. " Рискът от церебрална венозна синусова тромбоза след Ковид-19 наподобява доста по-висок, в сравнение с след имунизиране с продукта на " АстраЗенека ", сподели пред публицисти Максим Таке от факултета по психиатрия в университета Оксфорд.
Изследването е направено въз основа на информация от американска здравна база данни и не употребява нови данни за риска от тромбози в резултат на имунизацията на " АстраЗенека ", която не се ползва в Съединени американски щати. Таке сподели, че смъртността от церебралната тромбоза е към 20 на 100, без значение дали е породена от COVID-19 или от ваксина и това сочи, че главният рисков фактор са тромбите. Изследователите акцентират, че COVID-19 се свърза с по-чести прояви на тромбози от този необичаен тип церебрална тромбоза като сърдечния удар да вземем за пример и че дебатът към имунизациите е оставил на назад във времето сериозните опасности от самото заболяване.
" Значимостта на откритото в проучването е, че напомня обстоятелството, че това е в действителност ужасна болест с голям брой въздействия, в това число и нараснал риск от церебрална венозна тромбоза ", сподели Джон Гедес, шеф на изследователския център по биомедицина в университета Оксфорд. Учените от университета сподели, че е работил без значение от екипа, създал имунизацията с " АстраЗенека ".
 Ето при кои хора би трябвало да се внимава повече за тромбоза при слагане на ваксина против ковид Ето при кои хора би трябвало да се внимава повече за тромбоза при слагане на ваксина против ковид
Държавният основен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев изясни в утринния блок на Българска национална телевизия коя е групата, където да има нараснало внимание при...
Още по тематиката:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР