Рискът от травми, включително и мозъчно сътресение, е по-висок при

...
Рискът от травми, включително и мозъчно сътресение, е по-висок при
Коментари Харесай

Изкуствените настилки на игрищата носят по-висок риск от травми

Рискът от контузии, в това число и мозъчно разтърсване, е по-висок при спортисти, които играят на изкуствени настилки, откри проучване, чиито резултати бяха показани на тагодишното издание на Националната конференция на Американската педиатрична асоциация в Анахайм, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на  " МедикълЕкспрес ".

Футболните стадиони с изкуствена настилка стават все по-популярни поради по-евтината им поддръжка, само че те се свързват с повече контузии на глезените и коленете, сподели създателят на проучването Иън Чън, студент в университета на Хавай.

Той е сравнил твърдостта на естествената трева и на игрищата с изкуствена настилка в учебните заведения благодарение на датчици, прикачени към манекен, които мерят равнищата на закъснение на скоростта при удар и съпоставят степента на понижаване на скоростта при разлричните терени. Авторът е открил, че синтетичните настилки на футболните стадиони са с нараснал риск за здравето поради контакта с повърхността на терена.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР