Рискът от това руския президент Владимир Путин да използва ядрени

...
Рискът от това руския президент Владимир Путин да използва ядрени
Коментари Харесай

Шолц: Намаля рискът Владимир Путин да изполва ядрени оръжия


Рискът от това съветския президент Владимир Путин да употребява нуклеарни оръжия като част от неговата война в Украйна е намалял в отговор на интернационалния напън. Това показва немският канцлер Олаф Шолц в изявление за немската медийна група " Функе ". " Русия спря да заплашва, че ще употребява нуклеарни оръжия. Като реакция на интернационалната общественост, която начерта алена линия ", декларира Шолц. Според него е значимо разговорът с Кремъл да продължава макар дълбоките разлики.

По-рано Владимир Путин разгласи, че рискът от нуклеарна война се покачва, само че настоя, че Русия не е " полудяла " и че преглежда личния си нуклеарен боеприпас единствено като отбранително въздържане, напомня " Ройтерс ".

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски заяви, че 10 души са починали при съветски удар против град Курахове в Донецка област. Точно в Донецкия район и в град Бахмут са най-ожесточените боеве сега, сподели още Зеленски в обичайното си послание към украинците, оповестено на уеб страницата на президента.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР