Рискът от нова грипна вълна през тази година още не

...
Рискът от нова грипна вълна през тази година още не
Коментари Харесай

Проф. Георги Попов: Рискът от нова грипна вълна през тази година още не е отпаднал

Рискът от нова грипна вълна през тази година още не е изнемощял, защото сезонните вируси не са си отишли. Усложненията нормално се виждат към края на епидемията. Точно в този момент може да се следят най-тежките - УНГ, сърцето. Болницте, които са прекарали грип и имат продължителна кашлица, да се създадат проучвания за пневмония. Ако имаме сърцетуптене, наложително да се направи консултация с кардиолог, както и в случай че има болки в УНГ, да се потърси доктор. Това сподели пред Нова нюз проф. Георги Попов.

Според него възрастният човек постоянно кара по-тежко обривите и шарките. " Доста постоянно срещам заболели от варицела. При възрастните и обривът е по-обилен, и повече органи се засягат. Заболяване след имунизация рядко се случва, само че нормално, в случай че стане, това е тъй като още не са се образували антитела ", изясни инфекционистът.

Пациент с варицела споделя, че се е заразил от детето си и не е очаквал да му се случи, тъй като към този момент я е прекарвал като дете. Усещането е било като че ли лицето му гори, кожата го е боляла и е имал температура. Имал е изнемощялост и е усещал вътрешен мраз. Първият обрив се появява на гърдите. Той е на 45 години.

По думите на проф. Попов имунизацията за варицела при онкоболни, трансплантирани или заболели от СПИН е наложителна. " При липса на имунизация е допустимо да се стигне до летален излаз. След слагане на диагнозата незабавно да се постави ваксина. Всички останали могат да го създадат в подобаващ интервал от време ", прикани той. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР