Рискът от хоспитализация при заразяване с варианта Омикрон на коронавируса

...
Рискът от хоспитализация при заразяване с варианта Омикрон на коронавируса
Коментари Харесай

Британско проучване: Рискът Делта да вкара заразен в болница е 2/3 по-голям, отколкото Омикрон

Рискът от хоспитализация при заразяване с разновидността Омикрон на ковид е към две трети по-малък, в сравнение с при заразяване с Делта разновидността, съгласно английско проучване на повече от 1 милион случая и на двете форми на болестта, извършено през последните седмици, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Анализът бе оповестен от английската Агенция по здравна сигурност, откакто тя организира разбор взаимно с отдела за биостатистика на Съвета за медицински проучвания към Кеймбриджкия университет. Анализирани са били близо 530 хиляди случая на Омикрон и малко над 570 хиляди на Делта.

Изследването демонстрира, че имунизациите могат да работят добре против Омикрон. Здравната организация заяви, че рискът от хоспитализация с Омикрон при имунизираните с трета доза понижава с 81 % по отношение на случаите на неимунизирани пациенти.

Данните от петък, 31 декември 2021 година, демонстрират, че в Англия има 12 395 пациенти с ковид, които са настанени в лечебни заведения. Това е повишаване с близо 1000 души по отношение на ден по-рано, когато признатите на болнично лекуване с КОВИД-19 бяха 11 542. Въпреки това числата са много под пика от януари, когато този индикатор възлизаше на 34 хиляди.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР