Рискът конфликтът в Украйна да прерасне в директен сблъсък между

...
Рискът конфликтът в Украйна да прерасне в директен сблъсък между
Коментари Харесай

Медведев: Съществува риск конфликтът да се превърне в пълномащабна ядрена война

Рискът спорът в Украйна да прерасне в пряк конфликт сред Русия и НАТО се усилва, съобщи през днешния ден някогашният съветски президент Дмитрий Медведев , съобщи Асошиейтед прес.

Медведев, който е заместник-председател на съветския Съвет по националната сигурност, посочи, че оръжейните доставки на западните страни за Украйна и обучаването на украинските сили от западни инструктори " усилват вероятността водещата се понастоящем прокси война да се трансформира в открит и пряк спор сред НАТО и Русия ".

" Безкрайните приказки на задгранични анализатори за войната на НАТО с Русия не стихват. Нещо повече, цинизмът на западните „ говорещи глави “ става все по-откровен. Те с всички сили се пробват да вкарат в дневния ред тезата, че Русия плаши света с нуклеарен спор. Дори Тръмп неотдавна излезе с това.

" Винаги съществува риск подобен спор да се трансформира в пълномащабна нуклеарна война - сюжет, който ще бъде пагубен за всички ", написа някогашният съветски президент в своя канал в Telegram.

Медведев, който беше президент на Русия от 2008 до 2012 г ., когато Владимир Путин беше министър председател, прави все по-твърди изказвания през последните месеци, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР