Риск за доставките на газ има, но той е по

...
Риск за доставките на газ има, но той е по
Коментари Харесай

Александър Николов призна, че има риск за доставките на газ, но трябвало да сме спокойни

Риск за доставките на газ има, само че той е по виновност на " Газпром ", стана ясно от коментар на енергийния министър в оставка Александър Николов след чуването му в Народното събрание. " Ако погледнете микса на цяла Европа, той зависи извънредно доста от " Газпром износ ".

Специфичното държание на този снабдител, което е надалеч от комерсиално, демонстрира, че задачите са доста повече геополитически, в сравнение с търговски. Ако се съди от държанието от февруари месец нататък и даже това, което се случи миналата година - основаване на неестествен недостиг, и повишение на, този риск (за доставките бел. ред) е годен. Но той не е функционалност, от която и да е страна потребител, или от което и да е юридическо лице. За да може да бъде ръководен този риск, се изисква оптималната степен на старания и оптималната степен на снабдители ", разяснява министърът. Така съгласно него ще се посрещнат характерните потребности и зимният интервал ще мине умерено.

" Хората би трябвало да са спокойни, защото в инфраструктурно състояние България стои сносно, има задоволително стандартни решения. Второ, това, че производството на електрическа енергия в България не зависи от природен газ, значително е добра вест и причина да сме по-спокойни. Това дава опция за разнообразни подходи за енергийния сезон, даже да има усложнения с доставките ", добави още министърът.

По думите му всичко това следвало да попадне в съответен проект, който към този момент се разработвал и се добавя. Не мисля, че това, което се пробват да създадат чисто политически хора, които са необичайно настроени към публичния интерес, е потребно. Армагедонът, който се предвиждаше, когато един някогашен шеф на БЕХ си тръгне - не се състоя, банкрутите не се състояха... ", съобщи още Николов.

Той отхвърли да удостовери думите на Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия, който по-рано разгласи, че Политическа партия са дали обещание да възобновят договарянията с " Газпром ". Не знам кой какво е обещавал, измъкна се Николов. И акцентира, че " Булгаргаз " продължава да съблюдава всичките си контракти. България е в деен договр и съблюдава всички условия по него, настоя той. Искането на " Булгаргаз " за 32% скок на цената на газа той изясни със протичащото се с европейските пазари през последния месец и акцентира, че следва КЕВР да се произнесе по него.

Аз съм в това държавно управление с ясна номинация от кого и с ясно доверие от кого, тъй че е ясно - по този начин Николов сбито отговори на въпрос би останал в предстоящ кабинет на Асен Василев. " За да работи едно държавно управление, би трябвало да има естествена връзка вътре в самата му конструкция, тъй че да се реализиран поставените цели. Аз нямам проблем с диалозите и с това, което се цели да се реализира. Плюс, че в последна сметка, енергетиката е доста корав политическия интерес. В последна сметка този бранш въздейства на всеки българин ", отговори той. И много завоалирано сподели, че не е получил покана да остане.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР