Риск от масови безредици през третото тримесечие на 2022 г.

...
Риск от масови безредици през третото тримесечие на 2022 г.
Коментари Харесай

Риск от масови безредици през третото тримесечие на 2022 г. има в 101 държави в света

Риск от всеобщи вълнения през третото тримесечие на 2022 година има в 101 страни в света. Това заяви Блумбърг, базирайки се на отчет на английската консултантска компания Verisk Maplecroft.

Според констатациите на специалистите, в 101 от 198 страни е записано нарастване на риска от публични вълнения, което е най-голямото тримесечно нарастване от началото на съответните калкулации през 2016 година В същото време рискът е намалял в 42 страни. Както отбелязва Блумбърг, предпоставките за безредици в страните от Европейския съюз се усилват на фона на по-високите цени на силата. В разрастващите се страни публичното неодобрение се изяснява с повишението на цените на храните и със страховете от международна продоволствена рецесия. Подчертава се също, че рисковете ще се усилят през идващите месеци.

Очаква се есента и зимата в Европа да изострят енергийната рецесия и да усилят разноските за живот. Сушата и дефицитът на вода в доста страни ще доведат до повишение на цените на храните, което може да докара до локални митинги в най-засегнатите региони.

Списъкът на страните с нараснал риск от обществени безредици включва, наред с други, Кипър, Германия, Норвегия, Полша и Украйна. През 2023 година се чака рисковете да се усилят в Германия, Нидерландия и Швейцария, наред с други страни.

Главният анализатор на Verisk Maplecroft Торбьорн Солтведт съобщи пред Ройтерс, че Германия и Норвегия са някои от развитите стопански системи, които изпитват разстройства в всекидневието си заради работен акции - наклонност, която към този момент се следи в Обединеното кралство.

" Нека не забравяме, че към момента са налице някои от последствията от пандемията Коронавирус, които играят роля в това със съществуващите към момента разстройства във веригите за доставки ", добави и основният анализатор Химена Бланко.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР