Риск от масови безредици през третото тримесечие на 2022 г.

...
Риск от масови безредици през третото тримесечие на 2022 г.
Коментари Харесай

Блумбърг: В 101 страни в света назрява риск от масови безредици

Риск от всеобщи вълнения през третото тримесечие на 2022 година има в 101 страни в света. Това заяви Блумбърг, базирайки се на отчет на английската консултантска компания Verisk Maplecroft.

Според констатациите на специалистите, в 101 от 198 страни е записано нарастване на риска от публични вълнения, което е най-голямото тримесечно нарастване от началото на съответните калкулации през 2016 година В същото време рискът е намалял в 42 страни. Както отбелязва Блумбърг, предпоставките за безредици в страните от Европейския съюз се усилват на фона на по-високите цени на силата. В разрастващите се страни публичното неодобрение се изяснява с повишението на цените на храните и със страховете от международна продоволствена рецесия. Подчертава се също, че рисковете ще се усилят през идващите месеци.

Очаква се есента и зимата в Европа да изострят енергийната рецесия и да усилят разноските за живот. Сушата и дефицитът на вода в доста страни ще доведат до повишение на цените на храните, което може да докара до локални митинги в най-засегнатите региони.

Списъкът на страните с нараснал риск от обществени безредици включва, наред с други, Кипър, Германия, Норвегия, Полша и Украйна. През 2023 година се чака рисковете да се усилят в Германия, Нидерландия и Швейцария, наред с други страни.

Главният анализатор на Verisk Maplecroft Торбьорн Солтведт съобщи пред Ройтерс, че Германия и Норвегия са някои от развитите стопански системи, които изпитват разстройства в всекидневието си заради работен акции - наклонност, която към този момент се следи в Обединеното кралство.

" Нека не забравяме, че към момента са налице някои от последствията от пандемията Коронавирус, които играят роля в това със съществуващите към момента разстройства във веригите за доставки ", добави и основният анализатор Химена Бланко.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР