Риши Сунак ще бъде новият премиер на Великобритания. 42-годишният бивш

...
Риши Сунак ще бъде новият премиер на Великобритания. 42-годишният бивш
Коментари Харесай

Следващият премиер на Острова: Кой е Риши Сунак?


Риши Сунак ще бъде новият министър председател на Англия. 42-годишният някогашен министър на финансите ще стане третият министър-председател на Англия за по-малко от два месеца.

Преди два часа Риши Сунак беше разгласен за победител в конкуренцията за водач на Kонсервативната партия, откакто от нея се отхвърлиха и Борис Джонсън. Новият водач на ръководещата партия ще стане първият английски министър председател с индийски генезис.

Роден на 12 май 1980 година в Саутхемптън, на южното крайбрежие на Англия, Риши Сунак е най-голямото от три деца и наследник на общопрактикуващ доктор, работещ в публичното опазване на здравето, и фармацевтка. Баба му и дядо му емигрират в Британска Източна Африка през 60-те години на предишния век.

Завършва политика, философия и стопанска система в университети в Оксфорд, Англия, и Станфорд в Съединените щати. Освен най-младият министър председател от близо 200 години, персоналното положение наот над 700 милиона паунда, го прави и най-богатия министър председател на страната за този интервал.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР