Риши Сунак е твърд фаворит да замени Лиз Тръс на

...
Риши Сунак е твърд фаворит да замени Лиз Тръс на
Коментари Харесай

Сунак е твърд фаворит за премиер на Великобритания и може да стане такъв още днес

Риши Сунак е корав любимец да размени Лиз Тръс на поста министър-председател на Англия и това може да се случи още през днешния ден следобяд.

Единственият останал противник на някогашния финансов министър в конкуренцията е водачът в Камарата на общините Пени Мордаунт.

Бившият министър председател Борис Джонсън трагично се отдръпна от конкуренцията за идващ водач на торите в неделя вечерта. Той съобщи, че има нужната поддръжка, с цел да се кандидатира, само че сподели, че това не би било " вярното нещо ".

След оповестяването на кандидатурата Сунак, който има поддръжката на 155 депутати тори, похвали Джонсън за достиженията му като министър-председател, като съобщи, че " той преведе страната ни през някои от най-трудните провокации, пред които в миналото сме се изправяли ".

Мордаунт остава надалеч от достигането на прага от 100 депутати, които би трябвало да я поддържат до 14:00 ч., само че близки до нея източници настояват, че желаят състезанието да стигне до членовете на торите.

Мордаунт се причисли към Сунак и също похвали Борис Джонсън.

Мордаунт, която сега има 25 поддръжници, написа в Titter: " Като взе това мъчно решение нощес, Борис Джонсън сложи страната преди партията и партията преди себе си. " Той работи, с цел да обезпечи мандата и болшинството, на което се радваме в този момент. Трябва да го използваме добре и аз знам, че той ще работи с нас за това ", написа тя.

Междувременно лейбъристите, както и Шотландската национална партия, потвърдиха апела си за общи избори.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР