Ришар Гаске се намира далеч от най-добрите си дни на

...
Ришар Гаске се намира далеч от най-добрите си дни на
Коментари Харесай

Ещорил: Бившият шампион Гаске отстрани един от поставените; Корда с безгрешно начало

Ришар Гаске се намира надалеч от най-хубавите си дни на корта от началото на сезона и най-голямото му достижение досега през акцията са двата четвъртфинала, до които съумя да доближи в Монпелие и Маракеш. Днес обаче френският деец реализира добър триумф на шампионата в Ещорил, който го класира за втория кръг в португалския град. Гаске се оправи с американеца Томи Пол, като не даде нито сет на противника си - 7:5 6:2.

Съвсем предстоящо самодейността беше на страната на Пол в началните минути и 34-ят в света бързо се добра до преднина от пробив. Постепенно обаче силите на корта се поизравниха и беше въпрос на време Гаске да възвърне паритета. Опитният играч дочака своя миг и възвърне за 3:3, а по-късно мина през сложен гейм, с цел да не допусне ново закъснение. Така двамата продължиха да поддържат равенството, само че в края първенецът от 2015-а изигра два съвършени гейма, наказвайки неуверените изяви на американеца, с цел да направи значима крачка към триумфа.

Още след подновяването на играта проблемите за ветерана се завърнаха, само че опитът му се оказа решителен във значимите моменти. Постепенно по-късно играта на техничния французин още веднъж потръгна и той изцяло закупи контрола на корта. Гаске трансформира по-добрата си игра в удобен задатък от 4:1, а до края не сложи под подозрение предимство си, с цел да се поздрави с място в идната фаза.

2015 champion and former top 10 Richard Gasquet plays a vintage match to beat Tommy Paul 7-5, 6-2 and reach the 2nd round in Estoril.
— Millennium #EstorilOpen (@EstorilOpen)
В последния мач от днешната стратегия в конкуренцията различен от поставените играчи не срещна особени компликации и прогресира напред. Става дума за Себастиан Корда, който надигра квалификанта Пиер-Юг Ербер с 6:2 6:4.

Младият американец имаше сложен старт на дуела и бе изправен пред точки за брейк още в дебютните минути, само че не позволи това да се случи. С течение на времето осмият в схемата стартира да намира играта си и за Ербер стана невероятно да удържи офанзивата от страна на неговия конкурент. Корда навлезе във впечатляваща серия от четири поредни гейма, след която откриващата част отиде на неговата сметка.

След подновяването на играта двамата демонстрираха убеденост от линията за начален удар и първите четири гейма минаха без шансове за посрещащите. Балансът обаче бързо бе нарушен, а играчът в по-добра форма от двамата справедливо поведе в резултата. Корда отвори отдалеченост от 4:2 в своя изгода, а този пробив се оказа и решителен за международния номер 37, който пречупи съпротивата на Ербер за малко над един час на корта.

Sebastian Korda beats Pierre Hugues Herbert 6-2, 6-4 to reach the 2nd round. Gets another French player next: Benjamin Bonzi.
— Millennium #EstorilOpen (@EstorilOpen)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР