Ripple обяви, че ще се присъедини към други компании от

...
Ripple обяви, че ще се присъедини към други компании от
Коментари Харесай

Ripple ще дари до $1 милион за жертвите на земетресенията в Турция и Сирия

Ripple разгласи, че ще се причисли към други компании от крипто бранша, с цел да даде средства за жертвите на земетресенията в Турция и Сирия.

Съобщението идва след земетресението с магнитуд 7.8 по скалата на Рихтер, което удари Турция и Сирия на 6 февруари. Според информацията броят на жертвите доближава до над 40,000 души.

В Twitter компанията показа, че ще даде до $1 милион в XRP в поддръжка на неправителствените организации, дарявайки непосредствено $250,000 в XRP. Освен това компанията ще удвои други дарения в съответствие 2 към 1, до момента в който общата сума доближи $750,000 – за поощряване на членовете на крипто общността да дарят средства.

Даренията ще подкрепят четири неправителствени организации – CARE, World Central Kitchen, Mercy Corps и International Rescue Committee (IRC) и ще бъдат разпределени отмерено тях.

Неправителствените организации оказват помощ на засегнатите в Сирия и Турция, като обезпечават незабавни парични средства, съществени артикули от първа нужда.


 


Според информацията Ripple не е единственият крипто донор. В рамките на общността на Tezos се образува самодейността която събра 50,000 XTZ (около $53,000), а Фондация Tezos съобщи готовността си да поддържа прехвърлянето на средства към неправителствени организации.

Освен това на 11 февруари съоснователят на Етериум (ETH), Виталик Бутерин подари 99 ETH на стойност към $150,000 на неправителствената организация Ahbap. Малко по-късно той подари още 50 ETH на стойност $75,000 на Anka Relief.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР