РИОСВ-Варна проведе редица съвместни инициативи по повод Световният ден на

...
РИОСВ-Варна проведе редица съвместни инициативи по повод Световният ден на
Коментари Харесай

РИОСВ-Варна отбеляза Световния ден на водата със съвместни инициативи

РИОСВ-Варна организира редица взаимни начинания във връзка Световният ден на водата- 22 март. Експерти от екоинспекцията посетиха възпитаници от III-ти клас към ОУ „ Петко Р. Славеков “, гр. Варна, където показаха презентация, с фокус върху смисъла на чистата питейна вода за нашето здраве и богатство.

На 22 март представители на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Варна гостуваха на учебен хепънинг и демонстрационна STEM процедура „ Вълшебства с вода “ в ДГ № 14 „ Дружба “, гр. Варна. По време на мероприятието се организираха разнообразни работилници и игри, свързани със свойствата на водата и методите за нейното запазване, а малчуганите споделиха по какъв начин пестят водата вкъщи. Експертите получиха тематични рисунки и плакати.

Отбелязването на Деня на водата продължи с присъединяване на специалисти от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Варна в жури на отборно съревнование сред възпитаници от VII клас от група за занимания по интереси-„ STEM работилница “, към СУ „ Димчо Дебелянов “ – Варна. Четири тима премериха сили с въпроси за природата и запазване чистотата на водните запаси. Децата демонстрираха познания за рационалното потребление на водата и получиха поименни грамоти от шефа на РИОСВ-Варна. Домакин на събитието беше Басейнова дирекция – Черноморски регион, дълготраен сътрудник на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Варна в организирането и провеждането на екологични начинания.

Празника на водата приключи с посещаване на възпитаници от IX-ти и X-ти клас към ПГИ „ Д-р Иван Богоров “, гр. Варна в екологичния информативен център в екоинспекцията. Експерти от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Варна срещнаха подрастващите с регулиращите и контролни функционалности на институцията във връзка с водите.

След беседата, визитата продължи в Регионална лаборатория – Варна (РЛ) към Изпълнителната организация по околна среда. Там с общителното подпомагане на екипа от РЛ, учениците имаха опцията да се срещнат с най-съвременната инсталация за пробоподготовка и разбор на съставените елементи на околната среда (води, въздух, почви, седименти), както и на утайки, първични материали, строителни материали, растителни и отпадъчни артикули и др.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР