РИОСВ-Стара Загора извършва проверка по случай след постъпил сигнал за

...
РИОСВ-Стара Загора извършва проверка по случай след постъпил сигнал за
Коментари Харесай

РИОСВ проверява сигнал за завишени стойности на формалдехид край Копринка

РИОСВ-Стара Загора прави инспекция по случай след постъпил сигнал за повишени концентрации на формалдехид край село Копринка, оповестиха от екоинспекцията.

Провежда се обстоен разбор на данните, за типа и калибровката на апаратурата, както и инспекция на достоверността на цитираните резултати. Изпратени са запитвания до компанията - снабдител и до Община Казанлък, в качеството ѝ на притежател на апаратурата.

При четенето на данните от датчика до язовир Копринка прави усещане, че фрапантно високите стойности са регистрирани единствено в първите дни на визуализирания интервал, а точно 9-13 март, като най-високата стойност е записана на 11 март.
 

Тези стойности, изключително тази от 11 март доста се разграничават от стойностите регистрирани след 15 март, като разликата е сред 29 119 микрограма - куб.м. и 65 микрограма куб.м.

Към момента информацията сочи, че високите стойности от първите дни са регистрирани, преди апаратурата да бъде въведена в естествена употреба. На това се дължи и фрапантната разлика със стойностите от идващите дни.

Припомняме, че при започване на тази година РИОСВ одобри инвестиционното желание на компания за произвеждане на формалин в село Горно Сахране, община Павел баня.

Общинските съветници в Казанлък и Павел баня приеха заявления против реализацията му и в поддръжка на обезпокоените жители, а жителите на двете общини организираха редица протести.

Последният беше от 10 март. Тогава жители на Розовата котловина се събраха в центъра на Казанлък против капиталовото желание на компанията. Жителите на района са обезпокоени, че разширението на индустриалния развой на предприятието крие екологичен риск и заплашва качеството на въздуха и подпочвените води.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР