РИОСВ – София съставя акт за административно нарушение за незаконните

...
РИОСВ – София съставя акт за административно нарушение за незаконните
Коментари Харесай

РИОСВ – София съставя акт на кмета на Банкя заради незаконните сметища

РИОСВ – София сформира акт за административно нарушаване за противозаконните сметища, открити в околност „ Вердикал “ на територията на столичния регион „ Банкя “.

При инспекция на инспекторите на 21 май бяха установени замърсявания от строителни боклуци, боклуци от опаковки и елементи от излезли от приложимост МПС. По Закона за ръководство на отпадъците (ЗУО) и на съображение на Закона за запазване на околната среда (ЗООС) Регионална инспекция за опазване на околната среда – София даде на кмета на регион Банкя наставление за разчистване в период до 31 май.

На този ден кметът на „ Банкя “ Рангел Марков осведоми Регионална инспекция за опазване на околната среда, че част от отпадъците са събрани и извозени и е изискал удължение на периода до 10 юни. При повторната инспекция обаче, инспекторите откриха, че терените въобще не са чистени – даже отчасти.

Заради несъблюдение на предписанието Регионална инспекция за опазване на околната среда търси административно-наказателна отговорност от кмета на региона, за което той към този момент е известен, и ще му сформира акт. За осъщественото нарушаване ЗУО планува санкция от 3000 до 10 000 лева
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР