РИОСВ-Шумен издаде четири наказателни постановления на нарушители, които замърсяват околната

...
РИОСВ-Шумен издаде четири наказателни постановления на нарушители, които замърсяват околната
Коментари Харесай

Екоинспектори разчистиха 300 детски ботуши

РИОСВ-Шумен издаде четири наказателни постановления на извършители, които замърсяват околната среда на стойност 14 200 лева през първите два месеца на годината. Най-висока е глобата за фуражната компания „ Мар-Крафт “ ООД – 10 000 лева, оповестяват от контролния орган. Друга компания “Евро Импекс” е била санкционирана с 3 000 лева

Експертите на РИОСВ–Шумен са направили 68 инспекции и са издали 32 наставления за премахване на установени несъответствия. На територията на община Омуртаг в морава по пътя за село Тъпчилещово е намерено завладяващо бунище от 200-300 броя детски гумени ботуши. Имало изхвърлени и пластмасови опаковки. След вписване на боклука кметската администрация на Омуртаг е уведомила инспекторите, че той към този момент е разчистен. До Регионална инспекция за опазване на околната среда са пoстъпили 13 сигнала и с помощта на това проверители са влезнали в частни обекти, цялостни с коли, батерии и други рискови боклуци, за които са дадени наставления за изхвърляне.

Прокуратурата в Шумен е известена за убита птица от типа Голям ястреб.
През януари и февруари с изключение на наказателните постановления, са формирани и 31 акта за определяне на административни нарушавания. Голяма част от тях са на билкозаготвители за непредставени доклади за добитите от тях лечебни растения.

Общо събраните суми от РИОСВ–Шумен за месеците януари и февруари 2018 година са 6 803 лева, като от тях 5 903 лева са от настоящи месечни наказания. 4 722 лева са преведени на общините, на чиято територия се намират глобените обекти.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР