РИОСВ-Русе отправя предизвикателство към учениците от областите Русе, Разград и

...
РИОСВ-Русе отправя предизвикателство към учениците от областите Русе, Разград и
Коментари Харесай

РИОСВ-Русе обяви конкурс за комикс по повод Световния ден на влажните зони 2 февруари

РИОСВ-Русе насочва предизвикателство към учениците от областите Русе, Разград и Силистра, да вземат участие в конкурс за разработване комикс на тематика: „ Малки истории от Сребърна ”. Той е отдаден на Световния ден на влажните зони 2 февруари, чието мото през 2023 година е „ Време е да възстановим влажните зони “.

Комиксите могат да съдържат до 5 рисунки в оптимален формат А4, пресъздаващи роман, с образна поредност, да описват някаква история с назидателен детайл. По предпочитание създателите могат да приложат къс текст и да употребяват техники или средства по желание. Обект на състезанието е влажната зона - „ Сребърна “ и нейните жители - растения и животни. Комиксите могат да отразяват годишните времена и измененията, които настъпват във влажната зона; водолюбивите птици, които се срещат на територията на Сребърна - къдроглави пеликани, неми лебеди, червен агъч, сива чапла, бяла чапла, огромна белочела гъска, корморани и други водоплаващи; ролята на влажната зона;

Конкурсът е предопределен за възпитаници от първи до седми клас. Желаещите да вземат участие в състезанието, могат да изпращат творбите си по пощата на адрес: гр. Русе 7000, бул. „ Придунавски ” № 20, РИОСВ-Русе, за състезанието. Творбите да са съпроводени с информация за създателя - възраст, образователно заведение, началник, телефон за контакт и пощенски адрес.

Крайният период за изпращане на комиксите е 10 февруари 2023 година, като резултатите ще бъдат оповестени на 17 февруари 2023 година Победителите ще бъдат отличени с самостоятелни предметни награди. След състезанието РИОСВ-Русе ще разгласява най-хубавите произведения на интернет страницата на РИОСВ-Русе.

Екипът на РИОСВ-Русе пожелава ентусиазъм и триумф на евентуалните участници!

Пълните условия на състезанието са оповестени на интернет страницата на РИОСВ-Русе на адрес:

http://www.riosv-ruse.org/konkursinariosv-ruse.html.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР