РИОСВ - Русе изиска план-програма с конкретни мерки, свързани с

...
РИОСВ - Русе изиска план-програма с конкретни мерки, свързани с
Коментари Харесай

РИОСВ - Русе даде 5 предписания на Оргахим и Оргахим Резинс

РИОСВ - Русе изиска план-програма с съответни ограничения, свързани с работата на пречиствателната станция за отпадъчни води на „ Оргахим Резинс “ АД.

Предстои поетапното им осъществяване, под контрола на екоинспекцията.

Тези и още 5 наставления са дадени на операторите „ Оргахим “ АД и „ Оргахим Резинс “ АД, след поредност от екипни инспекции по постъпили сигнали за неприятни миризми на ацетон в региона на Западна промишлена зона и обособени елементи на Русе.

Дружествата „ Оргахим “ АД и „ Оргахим Резинс “ АД експлоатират лични местни пречиствателни уреди (ЛПСОВ), само че употребяват една площадкова канализация. Пречистените води от „ Оргахим “ АД постъпват в пречиствателната станция на „ Оргахим Резинс “ АД, откъдето смесеният поток, посредством площадковата канализация зауства в градската канализационна мрежа, по бул. „ Трети март “.

При осъществените инспекции са открити пропуски във връзка с метода на отклоняване на индустриалните отпадъчни води до ЛПСОВ на „ Оргахим “ АД (с физико-химично стъпало), както и такива, свързани с вярната ѝ употреба. В къси периоди сдруженията следва да подхващат нужните дейности за осъществяване на дадените наставления.

Взети са и проби отпадъчни води от изхода на ЛПСОВ на „ Оргахим Резинс “ АД, като резултатите не демонстрират отклонения от избраните правила, заложени в Комплексното позволение (КР) на сдружението.

Извършени са две обследвания на канализационните отклонения от площадкова канализация на „ Оргахим “ АД и „ Оргахим Резинс “ АД, като за задачата е употребена тонираща багра на водна основа. При обследването не е установено нерегламентирано отклоняване на отпадъчни води.

Предстои инспекция за съблюдаване изискванията в КР на „ Оргахим Резинс “ АД, както и надзор по осъществяването на дадените предписания
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР