РИОСВ - Русе изготви отрицателно становище по проектно предложение за

...
РИОСВ - Русе изготви отрицателно становище по проектно предложение за
Коментари Харесай

РИОСВ - Русе с отрицателно становище за инсталация за изгаряне на отпадъци в Румъния

РИОСВ - Русе изготви негативно мнение по планово предложение за апаратура за изгаряне на медицински и скотски боклуци, което се инициира в пограничен регион на територията на Република Румъния, като смята, че има капацитет за трансгранично влияние от активността на инсталацията.

При прегледа на Доклада за Оценка на въздействието върху околната среда е открито незадоволително изложение на капиталовото предложение както в стадиите на индустриалния развой, по този начин и на техническата инфраструктура, нужна за реализирането му до и на територията на площадката, което провокира неясноти по отношение на цялостния индустриален развой.

Отчетено е, че в отчета няма данни за метода на предпазване на рисковите химични субстанции, които ще се употребяват като реагенти и/или спомагателни материали. Представената информация по фактор „ Отпадъци “ също е незадоволителна. Недостатъчно са показани данни, заради което остават неизяснени методът на подбиране на отпадъците, вероятността от доставка на боклуци от други страни, методът и интервалът на предпазване, както и последващото отнасяне на формираната в индустриалния развой пепел.

План за ръководство на миризмите не е препоръчан, както и не е показана детайлна оценка на неорганизираните излъчвания на площадката.

Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе изиска мнение от РЗИ - Русе по отношение на евентуалния здравен риск от реализиране на желанието върху популацията на гр. Русе. Към сегашния миг административната процедурата е на стадий оценка на направения Доклад за Оценка на въздействието върху околната среда за осъществяване на инвестиционото предложение.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР