РИОСВ – Пловдив провери кариери край село Шишманци, община Раковски,

...
РИОСВ – Пловдив провери кариери край село Шишманци, община Раковски,
Коментари Харесай

Откриха незаконна кариера за добив на инертни материали


Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив ревизира кариери край село Шишманци, община Раковски, откакто се самосезира от мнения на жители в обществените мрежи за запрашаване на обитаемото място, идващо от тях. Това оповестиха от пресцентъра на Регионална инспекция за опазване на околната среда.

При инспекцията, целяща реализиране на надзор по реда на Закона за чистотата на атмосферния въздух на 5 септември, екоекспертите се натъкват на противозаконна кариера край селото.

На място те откриват, че една от настоящите кариери в региона на селото е противозаконна – няма публично предоставена концесия от Министерството на енергетиката (МЕ), легализираща активността й. Констатирано е, че в парцела има трошачно-сортировъчна апаратура, която работи и сега на инспекцията. Извършва се рандеман, преправка и изнасяне на скална маса от противозаконния обект.

Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив неотложно е алармирала за случая Министерството на енергетиката, както и кмета на община Раковски. Реакцията на Министерството на енергетиката е незабавна. Оттам са подхванали инспекция на място и са постановили неотложно прекратяване на активността. Предстоят следствени дейности по случая.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР