РИОСВ - Пазарджик, Басейнова дирекция "Източнобеломорски район" - Пловдив и

...
РИОСВ - Пазарджик, Басейнова дирекция "Източнобеломорски район" - Пловдив и
Коментари Харесай

Проверяват сигнал за замърсяване на р. Марица с нефтопродукти в района на Пазарджик

РИОСВ - Пазарджик, Басейнова дирекция "Източнобеломорски регион " - Пловдив и Регионална лаборатория - Пазарджик към Изпълнителна агенция по околна среда ревизират замърсяване на река Марица с нефтопродукти, оповестяват от екоинспекцията.

Контролните органи са открили случайно изпускане на нефтопродукти от цех "Каучук " АД в отпадъчните води на предприятието. Директорът неотложно е спрял индустриалния развой, с което е прекратено следващо замърсяване. Установена е индустриална повреда в завод "Транспортна лента " от спукана тръба на хидравлична преса и е прекратена активността му.

Замърсяването на река Марица е най-тежкото до момента, с тонове измряла риба

Взети са проби от реките Пишманка и Марица за нефтопродукти и полициклични ароматни въглеводороди. Констатирано е, че има филм от нефтопродукти по течението и на двете реки, както и при мостовете на Марица при село Огняново и гр. Стамболийски.

Втори екип от специалисти от Регионална лаборатория - Пловдив прави мониторинг на Марица в сектора от Пловдив до Стамболийски за определяне разпространяването на замърсяването с нефтопродукти. След привършване на инспекциите ще се разгласява спомагателна информация за резултатите. "Каучук " АД документално е уведомило РИОСВ-Пазарджик за аргументите и подхванатите дейности.

Няма превишение на пестициди и индустриални замърсители на река Марица

Преди обновяване на индустриалния развой екоинспекцията ще извърши контролно пробонабиране от отпадъчните води на предприятието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР