РИОСВ - Хасково санкционира ТЕЦ Марица 3 - Димитровград с

...
РИОСВ - Хасково санкционира ТЕЦ Марица 3 - Димитровград с
Коментари Харесай

РИОСВ-Хасково глоби с 20 000 лева ТЕЦ Марица 3 в Димитровград

Регионална инспекция за опазване на околната среда - Хасково глоби Топлоелектрическа централа " Марица 3 " - Димитровград с 20 000 лв. за несъблюдение на ограничения за прекратяване изпускането на неорганизирани излъчвания.

Санкцията е наложена през месец декември, когато чиновниците на екоинспекцията са направили 91 инспекции на активността на 87 обекта в областите Хасково и Кърджали.

Осъщественият емисионен надзор от страна на Изпълнителна агенция по околна среда на топлоелектрическата централа демонстрира, че измерените концентрации на азотни оксиди и прахуляк не надвишават допустимите правила.
 62 превишения на нормите за серен диоксид в Димитровград след стартирането на Топлоелектрическа централа
62 превишения на нормите за серен диоксид в Димитровград след стартирането на Топлоелектрическа централа " Марица 3 "

Те са регистрирани за две години и половина, централата е работила в 59 от случаите

В рамките на осъществения надзор през декември са дадени общо 26 наставления, формирани са 4 акта за определяне на административни нарушавания, издадени са 6 наказателни постановления, подписани са две съглашение - по Закона за ръководство на отпадъците и Закона за водите. Извършени са 11 инспекции по постъпили тъжби и сигнали.

Експертите от направление " Биологично многообразие " са направили 36 инспекции, като плановите са свързани с определяне на нарушавания в режима на запазване и стопанисване на предпазени територии. Извънредните инспекции са по отношение на дадени наставления за стопанисването на предпазени територии, за запазване гнездо на царски орел, за реализация на капиталови планове в рамките на предпазени зони. Съставени са 2 акта за административни нарушавания за открити разоравания на пасища в предпазени зони от Екологична мрежа Натура 2000.

Стартирали са процедури по оповестяване на 20 вековни дървета по предложение на Асоциацията на парковете в България.

В резултата на сбъднат надзор от чиновниците на екоинспекцията са почистени 64 нечисти с боклуци терени в обитаеми места на територията на общините Симеоновград, Стамболово, Димитровград, Хасково, Ивайловград от област Хасково и общините Момчилград и Кърджали от област Кърджали.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР