РИОСВ - Хасково нареди временно спиране на ТЕЦ Марица“ 3

...
РИОСВ - Хасково нареди временно спиране на ТЕЦ Марица“ 3
Коментари Харесай

МОСВ: ТЕЦ „Марица“ 3 спира поради авария

РИОСВ - Хасково подреди краткотрайно прекъсване на Топлоелектрическа централа „ Марица “ 3 за премахване на проблем, оповестиха от Министерството на околната среда и водите.

На 3 октомври постоянният мониторинг на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Хасково откри изпускане на неорганизирани излъчвания в обилни количества от индустриалната площадката на горивната апаратура на Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “ АД в Димитровград.

Не са подхванати ограничения за ограничение на излъчванията на прахообразни субстанции
Констатирано е, че причина за излизащите от постройката на котелното неорганизирани излъчвания е механически проблем на един от димните вентилатори. На оператора е обещано наставление неотложно да се в профил техническият проблем и да се възвърне естественото извеждане на димните газове от горивния развой.

За преустановяване изпускането на неорганизирани излъчвания от постройката на котелно помещение на идващия ден - в сряда, 4 октомври 2023 година, парогенераторът на Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “ е погасен.

В допустимите правила са стойностите за серен диоксид и фини прахови частици от началото на тази седмица до момента.

Това сочат данните, постъпващи от автоматизираната измервателна станция АИС „ Раковски “, позиционирана в центъра на Димитровград.

Регионалната ревизия по околната среда и водите в Хасково прави непрекъснат надзор и наблюдаване.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР