РИОСВ да предприеме спешни действия съгласно правомощията, които има, за

...
РИОСВ да предприеме спешни действия съгласно правомощията, които има, за
Коментари Харесай

Иво Димов: РИОСВ да спре ТЕЦ-а, щом замърсява въздуха 

РИОСВ да предприеме незабавни дейности според пълномощията, които има, с цел да прекрати замърсяването на въздуха в Димитровград, упорства кметът Иво Димов. Повод за писмото му до екоинспекцията в Хасково са многочислени сигнали и недоволства от жители за замърсен въздух в дните от 15 до 20 т.м.

Кметът и обществеността са уверени, че замърсяването е обвързвано директно с работата на Топлоелектрическа централа „ Марица-3”. От както възобнови работата си на 25 май, са регистрирани 17 превишения на алармения предел за средночасова централизация на серен диоксид. За съпоставяне през цялата 2020 година и до 25 май, когато централата запуши,не е записано нито едно превишение.

Този факт, както и неналичието на други различни източници на излъчвания от серен диоксид през летния сезон, неизбежно води до заключението, че наднорменото замърсяване е извънредно и само в следствие от работата на ТЕЦ-а, без значение от характера на аргументите водещи до това, били те софтуерни, експлоатационни, организационни или други, се споделя в писмото.

В него упорства за преразглеждане на изискванията по издаденото Комплексно позволение за работа, внасяне на нужните промени, в това число прекъсване работата на централата до премахване на всички софтуерни, индустриални и други фактори, водещи до замърсяване на околната среда и опасности за човешкото здраве.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР