РИОСВ – Варна за поредна година се включва в ежегодно

...
РИОСВ – Варна за поредна година се включва в ежегодно
Коментари Харесай

РИОСВ – Варна се включва в „Европейска седмица на мобилността“

РИОСВ – Варна за поредна година се включва в годишно провежданата акция на Европейската комисия „ Европейска седмица на подвижността “ (ЕСМ) от 16 до 22 септември.

Кампанията се стреми да насърчи присъединяване на общините, учебните заведения, неправителствените и бизнес организации, както и да увлече хората в начинания за реализиране на устойчива градска подвижност, които водят до понижаване на замърсяването на въздуха, шумовото замърсяване, тапите, пътно-транспортните катастрофи и здравословните проблеми.

Темата на акцията тази година е „ Пестене на сила “. Тя отразява задачата на самодейността да се насочи вниманието на обществото към този изключително значим проблем – понижаване на потреблението на сила за градска подвижност:

поощряване на устойчивата мобилност;

стимулиране на дейния транспорт;

основаване на приятни за живеене градове.

Общественият превоз има голям капацитет да помогне да се понижи потреблението на сила. Количеството сила, която човек изразходва за изминаване на един километър с публичен превоз, е доста по-малко, в сравнение с при потребление на персонален автомобил.

Ежегодно проведените събития във връзка Европейската седмица на подвижността имат необятен отзив измежду обществото и спомагат за разпространение на множеството изгоди за околната среда и здравето на хората от воденето на деен метод на живот, придвижвайки се пешком, с велосипед или публичен превоз.

Официален уебсайт на акцията:
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР