Рио де Жанейро се отказа от намеренията си да преименува

...
Рио де Жанейро се отказа от намеренията си да преименува
Коментари Харесай

Рио де Жанейро се отказа от идеята да преименува стадион Маракана на Краля Пеле

Рио де Жанейро се отхвърли от желанията си да преименува митичния стадион Маракана на Пеле, откакто предлагането беше посрещнато с широкомащабни митинги на почитатели.

Предложението да се смени името на именития стадион, чиито последни огромни събития бяха Световното през 2014-а и Олимпийските игри през 2016-а година, беше на губернатора на щата Клаудио Кастро.

Щатската администрация и районен парламент през предишния месец даже избраха и име на стадиона, което трябваше да бъде "King Pele Stadium ".

Но много съществени групи последователи излязоха на демонстрации и внесоха писмо, че желаят стадиона да продължи да носи името на Марио Фильо- журналистът, който е бил мотор на концепцията за построяването на оборудването през 40-те години на 20-и век.

Но въпреки и да се споделя "Маракана - Марио Фильо ", множеството бразилци и хора по целия свят го назовават точно на името на квартала, в който е издигнат. Доста локални патриоти пък считат, че няма никаква логичност Пеле да става кръстник на стадиона, още повече той в никакъв случай не е живял в града или в региона. Пеле е роден в щата Минас Жераиш, а по-късно фамилията му се мести в Сао Пауло и той играе за тима на Сантос.

След всички тези причини и отзиви, губернаторът Клаудио Кастро се отхвърли от концепцията си.

В опозиционерите на концепцията е и Жерсон- съотборник на Пеле от отбора-световен първенец от 1970-а година, наричайки предлагането "пълен парадокс ". Категорично срещу е и внукът на Марио Фильо.

Пеле е играл на този стадион като национал на Бразилия, само че също по този начин тук вкарва и своя гол номер 1000, откакто бележи от дузпа за Сантос против локалния Васко да Гама през 1969-а година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР