РИО ДЕ ЖАНЕЙРО (AP) — Звукът започва да взривява барабанчетата

...
РИО ДЕ ЖАНЕЙРО (AP) — Звукът започва да взривява барабанчетата
Коментари Харесай

Как един овехтял Форд стартира музикална революция, която помете бразилския карнавал

РИО ДЕ ЖАНЕЙРО (AP) — Звукът стартира да взривява барабанчетата и да трака в костите даже преди високоговорителите — теглен от огромни платформи, пълзящи през тълпата на Бразилия Карнавални тълпи — приближавайте се.

Огромните звукови камиони, известни като електрически трио, са бразилска иновация, която усилва музиката и дейно отстранява седалките на предния ред, което прави Карнавала по-достъпен. През седемте десетилетия, откогато първият удари улиците на Бразилия, те се трансфораха в неизменима част от годишните празненства преди Великия пост в страната и притеглят милиони по улиците. Одата на артиста Каетано Велозу за разтърсващите земята транспортни средства прогласява, че единствените хора, които не ги следват, към този момент би трябвало да са мъртви.

От Салвадор, на североизточното крайбрежие на Бразилия, триата се разпространиха из цялата страна и откриха повече ученици; акаунт в Instagram, който разгласява на пръв взор банални видеоклипове на платформите на нацията, има към 150...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР