РИО ДЕ ЖАНЕЙРО (AP) — Квартали в бразилския щат Рио

...
РИО ДЕ ЖАНЕЙРО (AP) — Квартали в бразилския щат Рио
Коментари Харесай

Бразилският щат Рио де Жанейро се изправя пред щети от наводнения, след като проливен дъжд уби най-малко 11

РИО ДЕ ЖАНЕЙРО (AP) — Квартали в бразилския щат Рио де Жанейро останаха наводнени в понеделник повече от ден след поройни дъждове, които убиха минимум 11 хора.

Силният дъжд провокира безпорядък през уикенда, наводнявайки домовете на хората, болница, линията на метрото в град Рио де Жанейро и основна права от автомагистралата, Avenida Brasil.

Някои хора се удавиха и бяха убити в свлачища, до момента в който минимум трима починаха след токов удар. Осем града в щата остават с „ доста висок “ риск от свлачища и други 10 с „ висок “ риск, съгласно чиновници на гражданската отбрана.

„ Чувстваме се като животни. Не е обикновено да се живее по този начин “, сподели 55-годишната Хелоиза Регина, до момента в който разглеждаше наводнения си бар и дом в Дуке де Каксиас, град на север от Рио, където паднаха над 100 милиметра (3,9 фута) дъжд за 24 часа.

Реджина прекара нощта, пробвайки се да спи на билярдна маса, чудейки се по какъв начин ще заплати, с цел да поправи вредите на бара, който има от 30 години. „ Загубихме всичко “, ка...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР