РИО ДЕ ЖАНЕЙРО (AP) — Бразилия в понеделник отбеляза годишнината

...
РИО ДЕ ЖАНЕЙРО (AP) — Бразилия в понеделник отбеляза годишнината
Коментари Харесай

Бразилия отбелязва годишнината от антидемократичното въстание в столицата

РИО ДЕ ЖАНЕЙРО (AP) — Бразилия в понеделник означи годишнината от миналогодишното въстание в столицата, когато хиляди поддръжници на някогашния президент Жаир Болсонаро нахлуха в държавното управление здания и прикани за военна интервенция за премахване на президента Луис Инасио Лула да Силва от служба.

Няколко демонстрации в отбрана на демокрацията бяха планувани да се проведат в цялата южноамериканска страна, часове откакто федералната полиция извърши десетки заповеди за обиск като част от настоящото следствие, ориентирано към виновните за хаоса.

Наказателното гонене плюс възбрана на Болсонаро да се кандидатира за поста е в контрастност със Съединени американски щати, където Доналд Тръмп още веднъж се кандидатира за президент и господства акцията за републиканската номинация до момента, макар че е изправен пред федерален и държавни такси.

В неделя вечерта в столицата Бразилия думите „ Демокрацията ни сплотява “ бяха прожектирани върху пристройките на Конгреса, които се издигат зад залите.

Въ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР