Рио-Антирио е най-големият мост в световен мащаб, окачен на стоманени

...
Рио-Антирио е най-големият мост в световен мащаб, окачен на стоманени
Коментари Харесай

Енергийната криза удари и по моста Рио-Анторио

Рио-Антирио е най-големият мост в международен мащаб, окачен на стоманени въжета с най-вече отвори
Заради енергийната рецесия компанията „ Гефира “ АД разгласи, че приключва обичайното съботно декоративно осветяване със синьо на моста Рио-Антирио.

Мярката ще влезе в действие от 17 септември и ще важи за цялата зима, като се изключи значими национални и интернационалните годишнини, когато мостът ще бъде осветлен, само че за стеснен интервал от време.
Решението е подбудено от енергийната рецесия.



„ Сигурно е, че ще ни липсва красивата панорама на осветения мост през зимните съботни вечери, само че в това време ще ни припомня, че тази „ жертва “ се изисква от екологичните и интернационалните условия “, се споделя в изказване на компанията.

Рио-Антирио е най-големият мост в международен мащаб, окачен на стоманени въжета с най-вече отвори /три отвора сред четири бетонни подпори/, издържащ на трусове над 7-ма степен по скалата на Рихтер и на конфликт с кораби.

Това е мостът-мечта на основоположника на актуалния гръцки парламентаризъм и модернизатор на гръцката страна от последните три десетилетия на 19 век Харилаос Трикупис.
Мостът е открит на 7 август 2004 година, и е с дължина 2880 метра.

Припомняме, че поради енергийната рецесия президентът на Франция Еманюел Макрон прикани французите да пестят електрическата енергия, защото в противоположен случай ще бъде заставен да вкара режим на тока.
Източник: trud.bg
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР