Римски катакомби под Главната на Пловдив! Археолози и служители на

...
Римски катакомби под Главната на Пловдив! Археолози и служители на
Коментари Харесай

ОБЗОР: Римски катакомби под Главната на Пловдив, връщат ученици от региона в клас

Римски катакомби под Главната на Пловдив! Археолози и чиновници на Криминална полиция през днешния ден влязоха в подземията на няколко къщи на ул. " Княз Александър Батенберг " и останаха втрещени, откакто се натъкнаха на серия тунели, които водят в разнообразни направления. Някои от тях с дълбочина 10 метра. Проверката идва след няколко тъжби на притежатели и обява на TrafficNews, че предприемачът Мирослав Стамов, притежател на " Миро мода " копае и налива бетон в рамките на тяхната благосъстоятелност без тяхно единодушие, без документи, в нарушаване както на Закона за устройство на териториите, по този начин и на Закона за културното завещание. За казуса медията заяви още през април, когато притежатели на парцел на ул. " Отец Паисий " алармираха, че Стамов копае в рамките на парцела им.

Ето какво още научи TrafficNews по тематиката:

Пет години след огромния пожар в Тютюневия град, стартира възобновяване на три от складовете. Италианската компания " P.И.Π.A " OOД, която е притежател на складовете на Кудоглу, е получила позволение за градеж от община Пловдив за осъществяване на план " Консервация, реституция, реорганизация, преустрояване и отчасти надстрояване на съществуващи здания в жилищна постройка с офиси, магазини и подземни гаражи с трафопост ". Повече по тематиката можете да прочетете тук:

Първите прекъснати контракти сред Община Пловдив и компании за строителство към този момент са факт. От месеци насам се приказва, че шоковото повишаване на строителните материали, ще даде сериозен отзив в публични поръчки на общините у нас. На вчерашната сесия на Общинския съвет бяха дадени 900 000 лв. на районните кметове, а самите пари са от поръчка за 1,2 млн. лв., която бе прекъсната.

Днес Министерски съвет реши да удължи периода на оповестената изключителна епидемиологична конюнктура, считано от 1 декември 2021 година до 31 март 2022 година Още по тематиката вижте тук:

Междувременно стана ясно, че Община Кричим връща всички учениците назад в клас. Те ще имат достъп до присъствено образование без да се постанова да минават през тестване за COVID-19. Още няколко общини може да я последват скоро, в случай че наклонността остане същата.

Колкото по-висок е процентът на имунизация против COVID-19 в дадена страна, толкоз по-ниска е смъртността. Това демонстрират изводите от данните, оповестени от Европейската комисия в България.

Пътник в рейс от градския превоз на Пловдив отнесе санкция поради неносене на маска. След голям брой кавги в автобуса и обжалване на формирания му акт съдът реши, че нарушителят следва да заплати санкция от 300 лв..

Пореден извършител на пътя си навлече гнева на десетки водачи в Пловдив, алармира четец на TrafficNews. От получените фотоси се вижда, че лидер е спрял в дясната лента, малко преди кръстовището на бул. " Руски " с бул. " 6-ти Септември ", тъкмо след ПГ " Асен Златаров”. Още за скандалната обстановка, вижте тук:

Водач на автомобил потресе пловдивчани, до момента в който чакаха на светофар. Той реши да си спести ходенето до панер за боклуци и изхвърли мръсна чаша от кафе непосредствено през прозореца на автомобила си.

Турски жител ще се раздели с пребиваването си у нас, откакто от отдел „ Миграция “ на МВР-Пловдив отхвърли да му издаде позволение за продължение периода на пребиваването му като чужденец в България.

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт против 19-годишен пловдивчанин, който запалил жилището на собствен прочут в града. Младият мъж е подаден на съд за това, че на 27 октомври 2019 година в Пловдив, като малолетен, само че като е разбирал свойството и смисъла на осъщественото и е могъл да управлява постъпките си, е запалил апартамент със забележителна стойност - 45 000 лв., като пожарът се е разпрострял върху прилежащо жилище и от действието са последвали вреди за притежателите.

Днес се водиха договаряния с партиите по няколко тематики.

Осигуряване на налична незабавна медицина, развиване на доболничната помощ, ефикасна финансова рамка и въвеждане на работеща електронна система. Това са единствено част от цели, към които се сплотиха специалистите на „ Продължаваме промяната”, Българска социалистическа партия, „ Демократична България” и „ Има подобен народ”. Днес не престават договарянията сред четирите партии за сформиране на държавно управление в бранш „ Здравеопазване”.

Обсъдено бе и образованието и належащи промени, които да се преразгледат. Ето какви са целите на партиите:

Ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков предложи да подаде оставка от поста си, само че това решение не бе признато. Това се случи през днешния ден по време на Общото заседание на университета. Герджиков срещна с претекстовете си да се кандидатира за президент на Република България на съвещанието през днешния ден.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР