Рим, Италия, е популярна туристическа дестинация за туристите от цял

...
Рим, Италия, е популярна туристическа дестинация за туристите от цял
Коментари Харесай

Ще пътувате скоро до Рим? Не правете тогава тези грешки

Рим, Италия, е известна туристическа дестинация за туристите от цялостен ​​свят. Градът е богат на история, просвета и митове. Той е извънредно атрактивен за посетителите, макар че има и доста туристически клопки.

Ако пътувате до Рим, възможностите да посетите някои от известните туристически атракции като Колизеума, Ватикана и Фонтана ди Треви са големи. Макар че те са страхотни, има способи да ги видите без да вършиме същите постоянно срещани неточности, които мнозина от посетилите за първи път града вършат.

От поръчането на дълго кафе вместо италианско еспресо до посещаване на известните атракции в средата на деня, съвсем постоянно туристите следват една открита и утъпкана пътека, която единствено осакатява превъзходното прекарване в Рим, каквото биха имали другояче.

Поръчвате дълго кафе, вместо да пиете италианско еспресо като локален. Една сериозна част да посетите Италия е храната. Затова поръчвайте като локалните, не пренасяйте своите привички там.

Посещавате известни атракции в средата на деня. Ако можете да пренастроите графика си, посетете някои от забележителностите късно през нощта или рано сутринта, с цел да се насладите оптимално и то без тълпи туристи в близост.



Разчитате само на музеите, с цел да видите изкуството. Губите време и пари, в случай че ходите единствено по музеите, с цел да научите за римската история и изкуство. Можете да видите обилие от красиво изкуство и архитектура в църквите и то гратис.



Приемате, че всички приказват британски. Ще се справите доста по-добре с римляните, в случай че научите няколко италиански думи, които да употребявате в заведения за хранене, магазини и музеи.



Да взимате такси на всички места. Ще пропуснете някои от най-хубавите места на града (и ще похарчите един звук пари), в случай че разчитате единствено на таксита с цел да обиколите навяскъде.



Обикаляте единствено центъра, без да се мушнете в страничните квартали. Има доста повече забавни места в Рим, в сравнение с очевидните забележителности в центъра на града. Не забравяйте да изследвате и други квартали с цел да усетите достоверната римска просвета.



Посещаване на Рим единствено през лятото. Може да наподобява явен избор да посетите Рим през летните месеци, само че с изключение на горещината, вие ще се сблъскате и с големи тълпи от туристи. Опитайте рано на пролет или късно есента. Може да е дъждовно и по-хладно, само че ще опознаете и почувствате града същински.



Чакате с часове, с цел да зърнете някоя забележителност. Ако желаете да видите колкото се може повече по време на вашето пътешестване, по-добре закупувайте билетите си по-рано - онлайн.



Не виждате друго с изключение на известните атракции . За да не пропуснете да видите с очите си Колизеума или Римския конгрес, може би пропускате превъзходни забележителности като някои паркове и вили, запазили духа на средновековието.



Разчитате на градския превоз твурде доста . Ако планирате да вземете рейса или метрото в Рим, уверете се, че сте наясно по какъв начин работи публичният превоз в града, с цел да не се окаже, че сте закъснели или изпуснали някое планувано мероприятие.



Не внимавате за полезностите си. За един град претъпкан от тълпи туристи, джебчийството не е необичайност. Пазете скъпите си движимости близо и не демонстрирайте, какъв брой пари носите.

Поръчвате не-италианско вино или се придържайте единствено към виновността, които познавате. Възползвайте се от опцията да поръчате италианско вино, когато сте в ресторант. Може да откриете нова обичана марка.



Да се къпете във фонтаните. Без значение, какво сте виждали по филмите - не го правете. Рискувате да спечелите солена санкция.

Източник: " Мениджър "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР