РИМ (AP) — Папа Франциск се опита да насърчи своя

...
РИМ (AP) — Папа Франциск се опита да насърчи своя
Коментари Харесай

Папата се срещна с борда за закрила на детето, тъй като събитията извън Ватикана показват, че скандалът със злоупотребата не изчезва

РИМ (AP) — Папа Франциск се опита да насърчи своя ръб за протекция на детето в четвъртък да продължи да оказва помощ на жертвите, защото новите развития отвън Ватиканът акцентира, че абсурдът със половото принуждение на духовенството в Католическата черква няма да изчезне скоро.

Франсис се срещна със своята Папска комисия за отбрана на малолетните, която се чака скоро да разгласява първия по рода си одит на процедурите и политиките за отбрана в цялата черква.

Но като този отчет Съставя се, църковни чиновници в Швейцария оповестяват за повишаване на жертвите след публикуването през септември на бомбен отчет, който открива над 1000 случая на малтретиране от средата на 20-ти век в страна с релативно малко католическо население.

Епархията в северозападен Базел, да вземем за пример, заяви, че повече от половината от хипотетичните 183 случая през последните 13 години са се появили през последните шест месеца. Швейцарската новинарска организация SDA-Keystone заяви за минимум 70 др...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР