РИМ (AP) — Натискът върху властите в Италия нараства да

...
РИМ (AP) — Натискът върху властите в Италия нараства да
Коментари Харесай

Италианските центрове за задържане на мигранти в светлината на прожекторите след смъртта на гвинеец и призиви за затварянето им

РИМ (AP) — Натискът върху управляващите в Италия нараства да затворят прословутия център за задържане на мигранти в Рим, където 19-годишен гвинеец се твърди, че се е обесил предишния месец. Гостуващите опозиционни сенатори жигосаха „ недостойните “ условия за хората, на които е подредено да изоставен Италия, само че чакат репатриране.

10-те италиански центъра за репатриране на мигранти от дълго време са подложени на критика от правозащитни групи. Те ги разказват като черни дупки на нарушавания на правата на индивида, където мигранти без документи всъщност са арестувани в продължение на месеци без обвинявания в условия, по-лоши от пандизите.

Центровете би трябвало да бъдат места за краткотрайно задържане на мигранти, чиито молби за леговище са несполучливи, или чужденци, които са били експулсирани по наказателни или други аргументи, до момента в който документите са приключени за изпращането им вкъщи.

Но заради бюрократични забавяния и липса на съглашения за репатриране със страните на генезис, единствено към половината от задъ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР