РИМ (АП) — Международна кампания за забрана на сурогатното майчинство

...
РИМ (АП) — Международна кампания за забрана на сурогатното майчинство
Коментари Харесай

Право на деца или права на децата? Дебатът за сурогатното майчинство достига своя връх в Рим

РИМ (АП) — Международна акция за възбрана на сурогатното майчинство получи мощна поддръжка в петък от Ватикана, като почитан чиновник прикани за широкообхватен съюз за прекъсване на „ комерсиализацията на живота ”, обслужващ богати бъдещи родители.

Свързан с Ватикана университет беше хазаин на двудневна конференция, популяризираща интернационален контракт за възбрана на сурогатното майчинство въз основа на аргумента на деятелите, че практиката нарушава конвенциите на Организация на обединените нации, защитаващи правата на детето и сурогатната майка.

Спорът е дали има главно право да имаш дете непременно или правата на децата надвиват над желанията на евентуалните родители.

Конференцията, която притегли и представители на Организация на обединените нации по правата на индивида и специалисти, означи ускорение на акция, която откри известна поддръжка в елементи от развиващия се свят и Западна Европа. В същото време Канада и Съединените щати са известни със мощно контролирани съглашения, които притеглят както хетеросек...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР