РИМ (АП) — Италия в четвъртък отбеляза освобождението си от

...
РИМ (АП) — Италия в четвъртък отбеляза освобождението си от
Коментари Харесай

Противоречието около пикантната антифашистка реч доминира в годишнината от Деня на освобождението на Италия

РИМ (АП) — Италия в четвъртък означи освобождението си от нацистка окупация и фашистко ръководство на фона на нова дискусия в медиите по отношение на хипотетична цензура и наследството от съучастието на италианските фашисти в Холокост и закононарушения от епохата на Втората международна война.

Премиерът Джорджия Мелони, чиято партия „ Братя на Италия “ наблюдава корените си до неофашисткото придвижване, зародило след рухването на диктатора Бенито Мусолини, се причисли към италианския президент на гроба на незнайния боец в Рим за тържественото отбелязване на Деня на Освобождението.

Тазигодишната годишнина беше белязана от медийна стихия към решението на държавната телевизия RAI да предизвика планувания монолог за Деня на Освобождението от италиански създател заклеймяване на фашизма и това, което той сподели, беше отводът на Мелони да го отхвърли.

Въпросът удари нервите в Италия, където изборът на Мелони през 2022 година за първия корав десен водач след Втората международна война съживи крити...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР