РИМ (AP) — Група от седем външни министри се срещат

...
РИМ (AP) — Група от седем външни министри се срещат
Коментари Харесай

Италия се стреми към послание на Г-7 за деескалация на напрежението в Близкия изток, докато външните министри се срещат в Капри

РИМ (AP) — Група от седем външни министри се срещат на италианския курортен остров Капри, с възходящо напрежение в Близкия изток и Русия продължаващата война в Украйна е преди всичко в дневния ред.

Под ротационното управление на Италия се чака водачите на Г-7 да насочат обединен апел към Израел да прояви въздържаност след невижданата офанзива на Иран през уикенда, включваща стотици дронове, балистични ракети и крилати ракети пукотевица против еврейската страна.

Италианският външен министър Антонио Таяни сподели, че е разговарял с израелския си сътрудник Израел Кац във вторник и е призовал Израел освен да понижи ескалацията на всякаква реакция против офанзивата на Иран, само че и да предотврати планувана атака в град Рафа в южната част на Газа.

„ Повторих това известие и имам вяра, че във връзка външните министри на Г-7 в Капри, на следващия ден и петък сутринта, ще бъде изпратено сходно известие, “ сподели Таяни пред държавната RAI.

С войната на Израел в Газа в шестия месец, атакат...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР