РИМ (АП) — Държавният секретар на Ватикана се опитва да

...
РИМ (АП) — Държавният секретар на Ватикана се опитва да
Коментари Харесай

Ватиканските дипломати се опитват да разсеят бъркотията на папата относно коментарите за „бялото знаме“ на Украйна

РИМ (АП) — Държавният секретар на Ватикана се пробва да тушира ​​последната дипломатическа неразбория на папа Франциск, настоявайки в медийни изявленията, че главно изискване за договарянията за преустановяване на войната в Украйна е завършек на експанзията на Русия и че всеки мир би трябвало да бъде „ обективен мир “. ден Киев привика посланика на Светия трон, с цел да се оплаче от мненията на Франциск, че Украйна би трябвало да има „ смелостта на бялото знаме “, с цел да договаря за преустановяване на войната.

Забележките на Франциск пред швейцарския ефирен оператор RSI, записани при започване на февруари, само че излъчен едвам в събота, провокира незабавни рецензии от Украйна и нейните съдружници, даже откакто пресцентърът на Ватикана се опита да пренасочи вниманието към другите забележки на Франциск в изявлението, че „ договарянията в никакъв случай не са капитулация “.

Шумът още веднъж сложи дипломатическия корпус на Ватикана в ситуацията да би трябвало да смекчи неофициалния, ексцентричен метод на говорене на Франциск,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР