Рилски спортист стартира с победа участието си на турнира в

...
Рилски спортист стартира с победа участието си на турнира в
Коментари Харесай

Рилски спортист победи Балкан в първия мач от турнира в памет на легендата Георги Христов

Рилски състезател започва с победа присъединяване си на шампионата в памет на легендата Георги Христов. В " Арена Ботевград " отборът от Самоков завоюва против домакина Балкан с 84:83 в първия дуел от конкуренцията. Двубоят беше извънредно оспорван, а играчите на Людмил Хаджисотиров водеха в резултата през по-голямата му част. В последните 10 минути баскетболистите на Балкан поведоха с 81:79, само че с панер в края Рилски състезател стигна до триумфа с точка разлика.Утре от 18.30 часа Рилски състезател ще излезе против Берое във втория дуел от шампионата.

Това е четвърто следващо издание на шампионата в памет на легендата на Балкан и българския баскетбол Георги Христов. Тази година шампионатът ще се организира без аудитория поради пандемията от COVID-19.

Със своя неоспорим гений Георги Христов остави вечно диря в историята на българския баскетбол и ботевградския клуб. Той прекарва цялата си спортна кариера с екипа на Балкан като става първенец (1974 година) и притежател на Купата на България (1970) с първия шампионски тим на Балкан. С националния тим на България Белята, както го назоваха всички, е участник в голям брой европейски и международни шампионати, като два пъти в избиран в Идеалния тим на Европа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР