Рилски спортист стана вторият финалист в турнира за Купата на

...
Рилски спортист стана вторият финалист в турнира за Купата на
Коментари Харесай

Рилски спортист победи Монтана 2003 и отново ще спори за трофея в турнира за Купата на България по баскетбол при жените

Рилски състезател стана вторият финалист в шампионата за Купата на България по баскетбол при дамите, откакто в оспорвана борба в своята " Арена Самоков " домакините се постановиха със 79:68 над Монтана 2003.

Двубоят стартира по-силно за баскетболистките на Маргарита Маринкова, които в края на първата четвърт имаха преднина от 21:13, само че до почивката гостенките стопиха част от пасива си, с цел да пристигна тя при 41:36 в интерес на Рилецо.

След подновяването на играта резултатността и от двете страни падна, само че последователно и двата отбора коригираха мерниците си, а в края на третата част съставът от Самоков съумя да построи двуцифрен задатък при 61:51.

В хода на заключителните 10 минути състезателките от Монтана пробваха да се върнат в борбата, само че тези на Рилски състезател не позволиха да изгубят самодейността и в последна сметка справедливо се поздравиха с триумфа след 79:68.

За победителките най-хубава бе Деница Манолова с 25 точки, а Вероника Джикова приключи мача с 13.

От другата страна Янина Тодорова бе най-резултатна за Монтана 2003 с 14 точки, до момента в който с 12 се регистрира Тери Батъл.

По този метод в утрешния ден един против различен в разногласието за трофея ще се изправят тимовете на Рилски състезател и Берое Стара Загора в повтаряне на миналогодишния край, когато успеха беше за старозагорския отбор.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР