Рилски спортист срещу Левски Лукойл е финалът за Купата на

...
Рилски спортист срещу Левски Лукойл е финалът за Купата на
Коментари Харесай

"Рилски спортист" и "Левски Лукойл" ще играят във финала за баскетболната купа

Рилски състезател " против " Левски Лукойл " е финалът за Купата на България по баскетбол. Двата отбора се класираха в срещата за трофея след безапелационни победи над " Балкан " (Ботевград) и " Ямбол ".

Финалът е в понеделник от 19 ч.

Двата отбора са на първо и второ място в Националната баскетболна лига (НБЛ), като " Рилски състезател " е водач. Тимът победи два пъти " Левски Лукойл " в три срещи.

В първия полуфинал съставът от Самоков съумя да разгроми " Балкан " с 90:48. " Рилски състезател " ограничи нападението на " Балкан ", като отборът от Ботевград приключи без нито един прецизен изстрел от зоната за три точки (0-26), а общо стрелбата от игра беше към 30 %.

Във втората среща носителят на купата за 2019 и 2020 година " Левски Лукойл " игра доста дейно в офанзива, с цел да победи приятната изненада в шампионата от " Ямбол ". Съставът на Константин Папазов се наложи със 100:84.

Ключови мача се оказаха втората и третата четвърт, в които задатъкът на " Левски Лукойл " стана двуцифрен. Силен мач за сините изигра американецът Кийт Бенсън, приключил с " дабъл-дабъл " - 26 точки и 12 битки.


© LAP.BG
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР