Рилски спортист ще се изправи срещи Парма Перм в мач

...
Рилски спортист ще се изправи срещи Парма Перм в мач
Коментари Харесай

Людмил Хаджисотиров пред Sportal.bg – за тежкия жребий, слабостите на Рилски спортист и дългата пауза в първенството

Рилски състезател ще се изправи срещи Парма Перм в мач от 1/8-финалите на ФИБА Къп. Тимът от Самоков чака още веднъж да успее да се пребори за домакинство, като конфликтите от четирите „ балона” ще се изиграят в интервала 23-25 март. Sportal.bg потърси старши-треньора на Рилски състезател Людмил Хаджисотиров - Удо , който приказва за тежкия чоп, слабостите на отбора и дългата пауза в шампионата.

- Ще се изправите против съветския Парма Перм в 1/8-финалите на шампионата ФИБА Къп. Преди броени часове си пожелахте по-леки противници, само че май не се получи тъкмо по този начин.
- Жребият е тежък. Здрав тим. Един от най-силните тимове, които можеше да ни се падне. Парма е тим от ВТБ Лигата, който този сезон победи ЦСКА Москва.

- И с това слагаме точка на всичко.
- Да (смее се). Класен, мощен противник. Но това е късмет и за нас да се премерим къде стоим против тим от такова равнище, подобен конкурент от подобен сан.

- Предполагам сте гледали мачове на Парма. От това, което сте видели какви заключения си вършиме за идния мач?
- Хубавото е, че този тим го дават постоянно по малкия екран. От тази позиция сме късметлии. Ще имаме информация. Онзи ден ги даваха по нашите канали, играха с Химки и изгубиха с 3 точки. Тепърва ще се приготвяме в елементи за Парма. Надявам се да можем да вземем семейството. Смятам, че сносно се справихме като организация и това не е единствено мое мнение. Ще се подготвим оптимално за Парма. Като тим ненапълно е подобен с Прометей и Киев. Малко по-високо равнище е. Все отново е във ВТБ Лигата. Знаем съветските тимове с какви бюджети разполагат. Но въпреки това формата на шампионата тази година е подобен, че се играе в един мач. Сигурен съм, че ние ще се подготвим добре и всички ще са оптимално стимулирани, без значение кой ни се беше паднал.

- Коя е най-голямата уязвимост в играта на Рилски състезател, която би трябвало да подобрите, с цел да прескочите този противник?
- Има основна разлика в стила на баскетбол в нашето състезание и това, което видяхме във ФИБА. Най-вече във връзка с физическата игра и контакта, който се позволява. Много по-физически се играе на равнище ФИБА. Мисля, че ние се адаптирахме с всеки мач все по-добре и най-после към този момент против Киев влязохме в темп, изключително във второто полувреме. Ако играем по този метод – физически и нападателно, даже то ще е наложително, с цел да имаме късмет за триумф против Парма, това ще бъде основно. Естествено, има и доста други неща, които би трябвало да се създадат. За да играеш добре и да победиш подобен класен противник би трябвало с доста елементи от баскетболната игра да си на високо равнище. Мисля, че имаме капацитет.

- Има възможност да срещнете другия български участник във ФИБА Къп Балкан на ¼ край. Рано ли е да приказваме за това?
- Да, рано е и за двата тима. Да, Балкан има малко по-добър чоп, само че считам, че вниманието ни би трябвало да е ориентирано към първия конкурент, изключително пък в нашия случай.

- До мачовете има много време. Как ще се отрази на подготовката ви огромната пауза в шампионата?
- Тя има и положителен и отрицателен аспект. Позитивното е, че ще има малко отмора и по-късно един интервал, в който може да се направи микро цикъл и тимовете да работят върху слабостите, които са имали и които са видели досега. Негативното е, че няма да има мачове известно време. Малко или доста ще се излезе от този игрови темп, както беше през ноември месец. Но мисля, че особено до 1/8-финала във ФИБА ще изиграем няколко кръга от вътрешното състезание, от Купата на България, тъй че тимът ще има време да влезе в темп. Мисля, че мачовете през януари ни пристигнаха една концепция допълнително. За най-важните мачове бяхме изморени, само че въз основата на голямото предпочитание и мотивация, и ние, и Балкан, както се видя успяхме да се преборим с това нещо.

- Успявате ли да водите пълноценна подготовка, когато трима играчи са ангажирани с националния тим?
- От една страна е доста хубаво, че попадат в националния тим. Това е самопризнание и за тях и за клуба. Но въпреки това в действителност въздейства на подготвителния развой. При нас имаме и Нико Карвачо, който е започващият център на националния тим на Чили. Той също ще има задължения с националния си тим. При нас през ноември се отрази доста, тъй като имахме заболели и контузени. Някои хора споделят, че нас са ни подминали тези неща, за жалост обаче не е по този начин. Ние си платихме също цената. Няколко седмици тренирахме с шестима играчи, от които двама юноши. Беше мъчно и човек си смуче от пръстите нещата, които могат да се работят в такава групировка. Отразява се, само че естествено е по-добре, че играчите натрупат опит в националния тим и дай Боже да могат да оказват помощ.

- Предстои ви мач с Черно море. Може ли да се получи миг на подценяване?
- Ще направя всичко допустимо да няма подценяване. Иначе от чисто психическа позиция след подобен по-голям шампионат, в идващия мач се случва, само че в действителност каквото зависи от мен ще направя, с цел да няма такова подценяване. Защото тимът на Черно море макар проблемите си заслужава почитание. Има надарени млади играчи, а има и опитни играчи, които са положителни и са се потвърдили. В никакъв случай не са тим за подценяване. Ние не знаем в какъв състав ще дойдат.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР