Рилски спортист постигна ценна победа като гост на Академик Бултекс

...
Рилски спортист постигна ценна победа като гост на Академик Бултекс
Коментари Харесай

Шамар от Рилецо за Академик Бултекс 99

Рилски състезател реализира скъпа победа като посетител на Академик Бултекс 99 със 79:60 в Пловдив в първи мач от четвъртфиналните плейофи в НБЛ. Така воденият от Людмил Хаджисотиров отбор може да завърши серията с 2-0, в случай че завоюва идния си домашен мач. Той е на 29-и април в „ Арена Самоков ”. Ако се стигне до трети дуел, то той ще се играе на 2-и май в Пловдив.

Двата отбора, които приключиха на четвърто и пето място в постоянния сезон започнаха обещаващо дуела от плейофите. Академик направи чудесна първа част, само че до края по-хаотичните дейности на пловдивчани не им разрешиха да запишат домашен триумф. Стрелбата им изневери, а Рилски състезател надви изрично в битката под коша. Гостите преобладаваха до края, а в игра за тях се завърна Джейлън Дженкинс.

С Младен Виткович отпред домакините стартираха чудесно и след серия от 10:0 поведоха с 13:7. Виткович вкара 4 тройки от 4 опита, а Академик Бултекс 99 подвигна разликата до 10 при 25:15, като в края на частта пловдивчани водеха с 25:17.

Последва цялостен поврат, играта на домакините се разстрои, а Рилски състезател последователно понижи и обърна до 34:31 в своя изгода.

Баскетболистите на Академик означиха единствено 4 точки за 5 минути и след 20 минути игра отборът от Самоков имаше задатък от 3 точки – 38:35. В тази част воденият от Асен Николов състав вкара 10 против 21 точки за противника.

Гостите продължиха с по-организираната игра и след почивката, повеждайки с 8 точки при 43:35. Силни минути на Тони Гуджино подвигнаха до 9 задатъка на Рилски състезател, а ръката на Златин Георгиев в наказателната линия не трепна, с цел да фиксира най-голямата преднина за своя отбор досега – 10. Последната четвърт започва при 62:54 в интерес на Рилски състезател, а разликата стигна 15 след тройка на Мартин Маринов 6 минути преди края. Сривът в Академик Бултекс 99 докара и до най-голямата разлика от 22, като пловдивчани означиха единствено 6 точки в последните 10 минути.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР