Рилски спортист не смята да спира с победите в Националната

...
Рилски спортист не смята да спира с победите в Националната
Коментари Харесай

Доминацията на Рилски спортист достигна девет поредни победи

Рилски състезател не счита да стопира с успехите в Националната Баскетболна Лига. Самоковци записаха деветия си следващ триумф в мъжкия ни хайлайф, откакто удариха Академик (Пловдив) за повторно през сегашния сезон - в среща от 11-ия кръг, извършена в " Арена Самоков ".

" Рилецо " продължава да е водач в класирането на шампионата с актив от 9 победи и единствено една загуба, която пристигна в откриващия кръг от Левски Лукойл. Академик се опита да се опълчи през първата четвърт, само че по-късно не намираше отговор на Николас Карвачо и компания. Пловдивчани са пети в класирането с баланс от 5 триумфа и 5 провали.

Двата отбора " се захапаха " в първата четвърт, в която през множеството време Академик държеше водачество в границата 2-5 точки. Към края на интервала обаче Павлин Иванов и Николас Карвачо донесоха преднината в ръцете на Рилецо - 22:20. Чудесната серия на домакините продължи и през втората четвърт с 11 поредни точки, като по този метод " Рилецо " доближи двуцифрения актив - 33:20.

Пловдивчани се пробваха да намерят отговор на водача в класирането, само че вместо това получиха още тежки удари до края на частта и влязоха в съблекалните при 14 точки пасив - 45:31 за Рилски състезател. Третата четвърт също мина под превъзходството на Карвачо, Иванов и компания и по този начин домакините си осигуриха 21 точки преднина при 71:50. В последната четвърт щабовете на двата отбора дадоха повече игрово време на запасите си, като крайният резултат пристигна при 97:77 за Рилски състезател.

Нико Карвачо поведе " Рилецо " с 22 точки, 7 битки и 4 асистенции, както и пукотевица 9/12 от игра. Павлин Иванов добави 15 пункта и 6 асистенции, Мирослав Васов също се разписа с 15 точки от пейката, а Алекс Симеонов и Брандън Браун допълниха надлежно с по 11 и 10 точки.

Обрад Томич и Йере Вучица бяха единствените с двуцифрен актив в тима на Академик. Първият наниза 17 точки и сграбчи 6 битки, до момента в който вторият се регистрира с 16 пункта и 4 овладени топки.
Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР